Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny plats för återvinning i Bergby

HAMRÅNGENu flyttas den omstridda återvinningscentralen i Bergby.

Annons
- Någon gång under hösten räknar vi med att den nya centralen står klar att tas i bruk, säger Bo Eriksson vid Gävle Renhållare.
Nuvarande placering, invid Gävle Vattens kontor i Bergby, mötte under fjolåret mycket kraftig kritik från närboende, som ansåg sig så störda av verksamheten att de krävde åtgärder.

Placeras i grustag
En flytt förordades, vilket nu alltså kommer att ske. Den nya centralen förläggs till ett före detta grustag i Hamrångefjärden med en infart från Norrsundsvägen.
- Alla erforderliga kontakter med berörda myndigheter har tagits och det är vår bedömning att de nya området är väl lämpat för detta ändamål, säger Bo Eriksson.
På tisdagen fanns han på plats vid återvinningscentralen i Bergby för att svara på frågor och informera om den nya lokaliseringen.
- Synpunkter kan sedan lämnas till och med sista juli.

Ny utformning
Den nya återvinningscentralen kommer att få en något annorlunda utformning än den tidigare.
- Det blir gjutna betongfickor, där avfallet kan slängas och som sedan kommer att lastas över i containrar. På det sättet kan vi fylla upp dessa till full kapacitet och dessutom förbättra logistiken, säger Bo Eriksson.
Den nya återvinningscentralen kommer att hålla öppet en dag i veckan, miljöfarligt avfall och elektronik som tidigare att hämtas samma dag.
Ett problem återstår dock och det är var de glas- och metalligloos liksom papperscontainrar som i dag finns utanför nuvarande återvinningscentral ska placeras för Bergbys del.
- Där är vi tacksamma för tips, säger Bo Eriksson.

MARIANNE LUNDQVIST