Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny teknik för bildstabilisering från Canon

Sakningar beroende på vridning av kameran har dagens bildstabilisering svårt att rå på.

Sakningar beroende på vridning av kameran har dagens bildstabilisering svårt att rå på. Canon presenterar nu ett nytt IS-system som ska finnas i nya produkter inom kort.

Canon kallar den nya tekniken för IS precis som med det tidigare systemet, men det ska utläsas "Hybrid image stabilizer".

Med "hybrid" menar Canon att systemet klarar av två typer av skakningar, dels de som beror på att kameran rörs linjärt i olika riktingar och att dels att kameran roteras.

Under tidigt 80-tal började Canon forska kring bildstabilisering och 1995 presenterades det första objektivet med stabilisering, EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM.

Sedan dess har systemet förbättras och ett av de senaste objektiven, EF 200/2L IS USM, klarar av att kompensera för rörelser motsvarande fem exponeringssteg. Totalt finns 21 IS-objektiv i Canons objektivprogram just nu.

Inom kort räknar Canon med att presentera nya produkter med Hybrid IS och framöver kommer tekniken att finnas i ett flertal produkter.


/Magnus Fröderberg