Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tung förlust för Stensätradamerna

Stensätra IF åkte i går iväg till Örebro för att möta Örebro SK Söder på Ekängs IP.
Tyvärr även denna gång blev det en förlust för Sandvikentjejerna, denna gång med 5–1.

Stensätra hade motvind redan innan den första halvleken börjat. Lagets ordinarie målvakt Emilia Göthe skadade fingret och ersattes med Hanna Carlborg. När matchen väl börjat fortsatte motvinden, denna gång bokstavligt talat. Stensätra fick inte upp bollen på planen och pressades av Örebro Söder som tog vara på sina chanser.

När 45 minuter var färdigspelade stod det 5–0 till hemmalaget efter tre mål i slutet av halvleken. Men trots detta nederlag gick Stensätras spelare ut på planen efter pausen med en positiv inställning.

Nu var även vindarna på Sandvikenlagets sida och allt detta tillsammans resulterade i att Stensätra tog över spelet.

Sandra Göthe hade kommit in på planen i den första halvleken för Stensätra.

Direkt hade hon börjat kämpa för att vinna boll och bidra med snabbhet framåt. Hon fortsatte, tillsammans med sina lagkamrater, med detta i den andra halvleken och till slut fick hon göra Stensätras reduceringsmål till 5–1. Målet kom efter att Sandra tryckt in en retur från en hörna.

Stensätras tränare Per Nyström tyckte givetvis att det var tråkigt med förlusten i matchen men var samtidigt mycket nöjd över den andra halvleken:

– Vi kommer framåt på planen mer naturligt och använder oss av vår snabbhet offensivt. Det resulterade i att vi vann den andra halvleken vilket visar att även vi kan spela bra fotboll.

Innan sommaruppehållet har Stensätra en match kvar att spela: KIF Örebro på hemmaplan kommande lördag.

– Vi tar med oss vårt spel från dagens andra halvlek till den matchen och gör så att vi verkligen kan slåss mot de andra lagen som kämpar för kontrakt i höst, avslutar Per Nyström.

ÖREBRO SÖDER–STENSÄTRA 5–1 (5-0)

Mål, Stensätra: Sandra Göthe.

Domare: Kenth Bjärnebro, Sköllersta.

Publik: 55.

Stensätras tre stjärnor

3: Sandra Göthe, mf

2: Sofia Stridh, yb

1: Ellinor Johansson, yb