Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tung smäll för svagt Brynäs

Brynäs mardröm fortsätter.

I kväll kom nästa bottennapp – Luleå var totalt överlägset och vann med 5–1.

– Jag hade inte samma förväntningar inför den här matchen, säger tränaren Tommy Jonsson till C More.

Efter en smått lovande inledning av Brynäs såg det ut precis som det gjort tidigare under året. Laget utstrålade frustration och dåligt självförtroende och ett skridskostarkt Luleå var klasser vassare än Brynäs i Coop Arena.

Niklas Fogström gav hemmalaget ledningen efter knappt fem minuter. Backen Robin Jacobsson, som debuterade för Brynäs mot sitt förra lag, hamnade snett tillsammans med Ryan Gunderson och Luleå lyckades utnyttja den lucka som uppstod. Fogström blev fri och gjorde inget misstag.

– Vi är ett stukat lag och det såg krampaktigt ut, sa Brynästränaren Tommy Jonsson till C More i den första periodpausen.

Det var bara förnamnet. Luleå lade i nästa växel efter 1–0-målet och Brynäs hade svårt att hänga med i svängarna.

Uselt försvarsspel av Brynäs resulterade i 2–0 för Luleå efter drygt tolv minuter. Brynäs ryckte upp sig aningen i slutet på den första perioden, men vad hjälpte det?

Laget fick rena mardrömsstarten på andra perioden. Redan efter 16 sekunder låg 3–0-pucken bakom Johan Holmqvist, som två och en halv minut senare tackade för sig sedan Toni Koivisto gjort 4–0. Jonas Nordqvist gjorde ett hårresande misstag då han slog en indianpassning rakt i gapet på Koivisto.

Luleås enorma övertag mattades några minuter senare och Brynäs var faktiskt det bättre laget under andra halvan av andra perioden. Och i den tredje perioden hade laget länge spelövertaget, mot ett Luleå som bevakade sin ledning. Den utökades till 5–0, med knappt fem minuter kvar att spela – genom Cam Abbott. Sebastian Enterfeldt ordnade sedan ett tröstmål för Brynäs.

Nyförvärven Robin Jacobsson och Sebastian Wännström gav inte heller Brynäs den extra energi som behövdes – den förstnämnde hade en tung debut då han var inne på tre av fem baklängesmål. Wännström var dock en av de bästa spelarna i bortalaget.

Frågan är vad som krävs för att Brynäs ska komma ur den mörka perioden.

– Det är klart att jag inte är nöjd. Men jag hade inte samma förväntningar inför den här matchen som inför matchen mot Färjestad senast, säger Tommy Jonsson till C More och fortsätter:

– Jag hade det här lite på känn, att vi skulle uppträda spänt och vara lite återhållsamma.

Han konstaterar att laget måste fortsätta tro på att det ska vända.

– Nu handlar det om att kliva upp ur skyttegravarna, och det är lättare sagt än gjort. Det är klart att det här tar på ens självförtroende, men jag känner ett enormt stöd från mina kollegor. När det stormar och man ror är det viktigaste att sitta lugnt ner i båten. Det är små åtgärder som behöver göras och tankeverksamheten går på högvarv, säger Tommy Jonsson till C More, om den jobbiga situation han och hela Brynäs befinner sig i.