Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utredning om Sandbacka

SANDVIKEN
Frågan om Sandbacka skolas framtid måste utredas vidare och kommer inte att avgöras förrän nästa år.

Annons
Kommunstyrelsen behöver mer tid för att sätta sig in i frågan.
-De känner väl att de inte har tillräckligt med underlag för att lämna ett förslag till beslut till kommunfullmäktige, säger kunskapsnämndens ordförande Klas Palmér, s.
Kunskapsnämnden har redan bestämt sig för att de vill lägga ner Sandbacka skola, men sedan beslutet togs i juni har flera ledamöter börjat tveka.
-Jag vet att folk har ändrat sig, säger Klas Palmér. Som själv håller fast vid att man tagit rätt beslut.

Inte övertygat
-Jag tycker det. Vi har lagt ett bra förslag, säger han.
Men förslaget har inte övertygat kommunstyrelsen. De vill ha mer information.
Troligen kommer Lars- Håkan Leckström på kunskapskontoret få göra en ny utredning åt kommunstyrelsen. Den ska preliminärt vara klar under december. Egentligen skulle frågan ha avgjorts i kommunfullmäktige den 1 december.

Får ta tid
-Men det här är en stor fråga. Då får det ta tid. Jag ser det inte som ett nederlag att det förhalas ett möte till, säger Klas Palmér.
Flera partier har bytt sida i den här frågan. Vad händer om ert förslag att lägga ner Sandbacka skola inte går igenom i fullmäktige?
-Vi har ju det ursprungliga förslaget, Murgårdsskolan. Men det ligger längre fram i tiden vilket ställer till det i nästa års budget. Och innebär att fler lärartjänster försvinner.

Björksätraområdet
För att få ihop ekonomin nästa år är en skola till hotad. Är det Smassenskolan?
-Det är en skola i Björksätraområdet. Men det har vi inte haft uppe på vårt bord för beslut. Det är bara ett tjänstemannaförslag, säger Klas Palmér.
Troligen kommer fp, kd, m och mp rösta emot en nedläggning av Sandbacka skola. Centern har lämnat in en interpellation till kommunfullmäktige med 60 frågor som rör skolan.
Det kan tolkas som att partiet står och väger. Vänsterpartiet har inte heller bestämt sig.
De avvaktar den nya utredningen uppger Ida Gabrielsson, partiets ledamot i kunskapsnämnden.

MAGNUS LUNDQUIST