Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya åldringstjuvar i Gävle

GÄVLE
Åldringsbrotten under våren pågick intensivt under några veckor i taget - därför kan stölden på Byggmästargatan vara den första i en ny våg, innan tjuvarna drar vidare till en ny stad.
- Ja, det brukar vara så, varnar Urban Fredriksson, förundersökningsledare på Gävlepolisen.

Annons
Den 85-årige mannen öppnande dörren när det ringde på klockan vid lunchtid på onsdagen.
Utanför dörren stod två kvinnor. De bad att få se på mannens lägenhet med motiveringen att de funderade på att hyra motsvarande lägenhet en trappa upp.
Den äldre mannen anade inte oråd, utan släppte in kvinnorna i sitt hem.
Det var inte förrän kvinnorna lämnat lägenheten som 85-åringen insåg vad han råkat ut för. Flera lådor var utdragna och genomsökta. Kvinnorna hade stulit två guldarmband, tre guldringar, ett damarmbandsur i guld och silverskedar.
Den 21-årige man som dömdes för ett stort antal liknande stölder under våren rymde från hovrätten i Sundsvall den 12 juni. Såvitt känt har han fortfarande inte gripits.
Men inget pekar på ett samband mellan de två kvinnorna och 21-åringen.
- Här är det två kvinnor som säger att de vill titta på lägenheten. Men man ska aldrig släppa in okända människor i bostaden, säger Urban Fredriksson.

MATS HEDSTRÖM