Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Brynäs­låten snart ute på skiva

Hallå där, var finns en musikproducent med ett hjärta som klappar för hockeylaget Brynäs Tigers?

En fråga som 19-årige entusiasten Viktor Alner nyligen ställde via en artikel på GD Nöje.

Svaret lär inte vänta på sig.

– Telefonen gick varm och mejlboxen blev proppfull. Ända från Falkenberg och Norrköping hörde folk av sig, berättar Viktor, som tillsammans med kompisen Fredrik Larsson ligger bakom en ny kamplåt till Brynäs och dess supportrars fromma.

Toiva Savolainen, 23-åring som annars är ljudtekniker inom företaget Nöjespoolen, var praktiskt taget först till kvarn och är också den som blivit utvald att färdigställa låten som tidigare bara funnits på en demo.

De som sjunger är Mike Eriksson och Amanda Holmgren.

Känns det sistnämnda namnet igen?

Just det, samma Amanda som har fått Tommy Körberg som sångcoach i TV 3-serien ”True Talent”. Nu står hon inför sin skivdebut, singeln med låten ”Brynäs är vårt namn”.

– Fan, vad grymt, stråkar också! Det här ska bli kul!

Utbrast Amanda häromkvällen då hon för första gången lyssnade på Toivas instrumentala pålägg innan hon och Mike skulle bidra med sina röster.

Sedan några år förfogar Toiva Savolainen över en egen studio i ett gammalt kassavalv i centrala Gävle, men det är först nu han känner sig mogen att producera litet mer än bara musik för privat bruk. Han spelar själv i ett rockband, Pointeless Hour och tidigare i Aegis, som fick publikens pris som bästa rockband i Helges talangjakt både 2008 och 2009.

– Att jag får chansen att göra detta är det perfekta startskottet, förklarar han. Jag tror på idén, för låten är bra och intresset verkar mycket stort, enligt Viktor.

Låtmakaren har supporterklubben Brooklyn Tigers och dess ”filialer” på västkusten och i Stockholm bakom sig och det finns en viss nyfikenhet även hos föreningen. Något som ska förstärkas när det färdiga resultatet kan presenteras. Tanken är att det både ska finnas länkar på hemsidor och en fysisk skiva till försäljning på exempelvis Läkerol Arena.

– Det finns en hel del som måste ordnas, bland annat mixningen och inom det juridiska och själva tryckningen av plattorna, men förhoppningsvis hinner vi bli färdiga lagom till hemmapremiären den 17 september, säger Viktor Alner.

– Min och Fredriks kampsång skiljer sig en hel del från de övriga, verserna går i ett lugnare tempo men refrängen som inleds med. ”Brynäs är vårt namn/Våra hjärtan står för stolthet” är stark och bör locka till allsång, särskilt i samband med matcherna.

Stefan Andersson stefan.andersson@gd.se