Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya generaler håller i Hästivaltyglarna

GÄVLEOm två veckor går startskottet för den sjunde Hästivalen. Två nya generaler, Annelie Larsson och Jessica Wennerström, håller i tyglarna i år.

- Det ska bli familjevänligt. Vi slår väl inte på något stort och tar hit någon för en massa pengar utan vill hellre bredda för alla, säger Annelie Larsson.

Engagerad tidigare
Hon har ett förflutet i Ridsportförbundet och har liksom Jessica Wennerström, aktiv i Älvkarleby ridklubb och ridlärare sedan mer än 15 år, varit engagerad i Hästivalen också tidigare.
När den förre generalen Bengt Lönnberg beslöt att pensionera sig var det osäkert om det skulle bli något arrangemang i år berättar Jessica Wennerström.
- Vi var i valet och kvalet om vi skulle fortsätta eller inte, men alla sa att nej, ni måste fortsätta.

Bollplank
Och så blev det, med Bengt Lönnberg som bollplank och hjälp med kontakter.
Hästivalen är ett stort arrangemang som kräver mycket arbete.
- Vi började i augusti förra året. Vi är lediga tre veckor utan att nämna Hästivalen och sedan börjar vi planera nästa, säger Jessica Wennerström.
Uppåt 300 frivilliga från ridklubbarna runt om jobbar under de tio dagarna som brukar locka mellan 30 000 och 35 000 besökare.

Praktik och tips
På programmet står bland annat hästutställning, maskeradhoppning, norrlandsmästerskapen i ponnydressyr och andra tävlingar, hunting, en variant på fälttävlan, och en trafikdag om hästtransporter med praktik och tips.
- Pengarna går till klubbarna som har ganska god ekonomi tack vare detta, säger Per Schönnings, chef för Estraden.

ANNA BAGGE