Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya O´Learys storsatsar

Gamla O´Learys på Söder har lämnat kedjan och bytt namn till Olles. Nya O´Learys hamnar i stället på Drottninggatan.

– Vi behöver större och modernare lokaler, säger Wilhelm Vintilescu, vd för franchisekedjan O´Learys.

Företaget håller just nu på och ritar på hur den nya restaurangen på totalt upp emot 800 kvadratmeter ska utformas. I lokalerna mitt emot Nian planerar O´Learys också att ta över innergården i kvarteret.

– En del av den ska bli vinterträdgård, säger Wilhelm Vintilescu.

Köket ska vara ett öppet kök där gästerna kan följa tillagningen.

Wilhelm Vindilescu räds inte konkurrensen i det relativt restaurangtäta centrala Gävle. Läget mitt i stan är bättre än det på Söder, och O´Learys har letat ett tag efter en möjlighet att expandera.

– Vi är jättesugna på att göra en stor satsning i Gävle, säger han.

Den nya restaurangen i Gävle ska drivas av Jacob Strömberg och Tommy Svensson, som nu driver O´Learys i Örebro, en av de mest framgångsrika restaurangerna i kedjan på senare år.

När O´Learys flyttar in flyttar andra verksamheter ut, bland dem Karamellagret, som får nya lokaler på en tvärgata till Drottninggatan. Restaurang Bakgården berörs också av planerna, men GD har inte lyckats nå någon ansvarig där för en kommentar.

En frisersalong flyttar också ut för att ge plats åt O´Learys satsning.

Den tidigare O´Learys-restaurangen på Söder kommer att drivas vidare i egen regi.