Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya planer för Sandbacka

SANDVIKEN
Kommunen vill fortsätta att bygga ut Sandbacka park.
Redan innan den tredje etappen är inflyttningsklar börjar kommundirektör Svante W Nordh att förbereda nästa steg.

Han vill att kommunen köper LJ Saneringsteknik AB och bygger ut sin IT-park med 5 000 kvadratmeter.
LJ Saneringsteknik vill sälja sin tomt för tre miljoner kronor. Det enda som fattas är därmed att kommunstyrelsen godkänner affären.

Fler önskemål
Men Svante W Nordh har ytterligare önskemål.
-Jag kommer att förorda att vi förvärvar Gefab-tomten också, säger han.
Transportföretaget Gefab är på väg att flytta till Gävle. Därför tycker Svante W Nordh att kommunen ska passa på att köpa deras mark så att Sandbacka Park kan fortsätta att växa.
-Det är dyrt att inte ha markreserv. Vi måste blicka framåt, för det har gått mycket bättre och mycket snabbare än vi trott hittills. Och jag tror att vi kommer att fortsätta att expandera. Om inte annat behöver vi parkeringsytor, säger Svante W Nordh.
När etapp tre av Sandbacka Park blir klart vid årsskiftet kommer troligen de befintliga lokalerna redan att vara fulla. Då kommer uppemot 350 personer att arbeta där.
När bygget kan börja på LJ:s tomt är oklart.
-Det kan jag inte svara på. Men om jag får önska blir det under senare delen av 2004, säger Svante W Nordh.

Ovanligt bygge
Att kommunen bygger lokaler för uthyrning är ovanligt. Men Svante W Nordh förklarar att det är enda möjligheten för Sandviken att locka till sig IT-företag. Och han påpekar att Sandbacka Park hittills har lyckats locka många företag från andra orter.
-Här i Sandviken är det ingen som bygger något. Vi har varit i kontakt med alla stora byggföretag, men de är inte intresserade, säger han.
Bygget på LJ:s tomt ska byggas ihop med de befintliga byggnaderna i Sandbacka Park. Bygget väntas kosta om kring 70 miljoner kronor.
Enligt Ulrika Nordström-Malmkvist, utvecklingsansvarig på Sandbacka Park kan etapp fyra ge ytterligare 200 arbetstillfällen när det blir klart. Att hyra ut tror hon inte heller blir några problem.
-Vi har ett stort intresse, och har inte haft några problem att fylla etapp tre, säger hon.
Svante W Nordh har begärt att få använda 300 000 kronor av kommunstyrelsens projektmedel för att utreda ett köp av Gefab-tomten.

MAGNUS LUNDQUIST