Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Sims glänser

Annons

Tittar man bara på ytan är The Sims 3 väldigt lik sin föregångare. Nummer tre är dock snyggare, bättre och mer komplext. The Sims har fått ett ordentligt ansiktslyft; laddningstiderna är borta och ens simmar är nu fria att vandra eller åka fritt i den lilla staden. Men det är med finputsningen på detaljnivå som spelet verkligen blänker till. Själva simbyggandet är alldeles enastående! Valmöjligheterna för utseende överträffar förvisso Sims 2 rejält, men det är komplexiteten i att forma en personlighet åt ens sim som är nära på briljant. Du får välja fem egenskaper, till exempel karismatisk, bokmal, avskyr barn eller ambitiös ur ett fyrtiotal karaktärsdrag och sedan ett livsmål utifrån dessa egenskaper.

Man har inte längre skapat en sim, man har skapat en karaktär – som agerar och lever utifrån de egenskaper man har gett dem. Det här systemet slutar aldrig att överraska, och glänser mer än både den vackra stranden och simmarnas tandkrämsleenden tillsammans.

Simmarna har dessutom blivit intelligentare, mer autonoma och lever sina liv oavsett om du sitter vid datorn och bevakar dem eller inte. Man upptäcker hela tiden nya saker med spelet och det är alla småsaker som gör att man inte, till skillnad från tidigare spel, tröttnar.

Det enda negativa är att man måste köpa saker i Sims store som EA med flit tagit bort från spelet. Likväl gör det smarta och roliga karaktärsbyggandet The sims 3 till årets bästa spel hittills, alla kategorier.