Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Stortorget invigs i september

Den 5 september invigs det ombyggda Stortorget med uppträdanden av bland andra Salem Al Fakir. Men redan om en dryg månad väntas det nya torget stå klart.

Kylan i vintras har försenat bygget av nya Stortorget som nu beräknas vara klart i mitten av juli. De nya möblerna, lekplatsen och blommorna finns redo att placeras ut på torget så snart beläggningen är på plats.

Men trots att torget är klart redan om en dryg månad så dröjer det ända till den 5 september innan torget ska invigas. Då anordnas en stor invigningsfest på torget. Temat är dans och torget kommer att fyllas av dansare under ledning av Fredrik "Benke" Rydman från dansgruppen Bounce. Under dagen blir det också musik av Salem Al Fakir och Gävle symfoniorkester.

- Det blir en riktigt stor satsning och tanken är att hela torget ska vara en enda stor scen, säger Mats Öström, kultur och fritidschef i Gävle.

Redan i sommar blir det underhållning på det nya torget när evenemanget "Sommarkväll" går av stapeln under fyra onsdagskvällar i juli. Eventuellt kommer en eller två sommarkvällar att behöva flyttas till Slottstorget om Stortorget inte blir klart i tid.