Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya taxor ologiska?

SANDVIKENMiljö- och hälsoskyddstaxorna är ologiska. Det hävdar centerpartiets Alvar Olsson.

Sandvikens miljö- och hälsoskyddsavdelningen har gjort en översyn av gällande taxa för miljö- och hälsoskyddsavdelningens verksamhetsområde. Bland annat har man beräknat en ny timavgift.
I flera fall har man föreslagit höjningar av de gällande avgiftsnivåerna. Syftet är att i högre grad få en självfinansiering av tillsynen.

Återremiss
När fullmäktige i måndags tog beslut om de nya taxorna yrkade Alvar Olsson återremiss. Han hävdade bland annat att taxorna missgynnar småföretagare eftersom alla får betala samma avgift, oavsett hur litet företaget är.
- Taxorna baseras på miljöbalken. Det spelar ingen roll om till exempel ett sågverk handskas med bara 1 000 kubik, det är fortfarande anmälningspliktigt. Vi tar betalt för tillsynen inte för mängden vi sågar, konstaterade kommunalrådet Stefan Hedin, s.
Fullmäktige beslutade i enlighet med förslaget.
KARIN BERGKVIST