Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya tester för Brynäselever

GÄVLE
Nu ska Brynässkolan utreda elevernas dåliga resultat på de nationella proven.

Annons
Gävle kommun lovar extra resurser.
Förra veckan skrev Gefle Dagblad om resultaten av de nationella prov som femteklassarna gjorde under våren. Det visade sig att resultaten skilde sig åt kraftigt mellan skolorna.
Sämst gick det för eleverna på Brynässkolan. Där fick 79 procent av eleverna inte godkänt i svenska. 75 procent klarade inte matteprovet.
Nu ska Brynässkolan undersöka varför resultaten blev så nedslående.
- Vi tycker inte att bilden stämmer med det barnen presterar. Det kan ha funnits orsaker till provresultaten. Kanske har barnen varit oroliga. Barnen kan ha varit ovana vid provsituationen eller också har vi pedagoger varit otydliga. Det är sådana saker vi ska kartlägga, säger skolans rektor Margareta Andersson.
Barnen ska få göra tester med material framtaget av skolans lärare för att se om det finns kunskapsluckor.
När kartläggningen är färdig ska skolledningen fundera om det behövs extra stöd i form av personal. Och det ska skolan i så fall få, säger områdeschefen Elisabet Marklund.
- Vi måste sätta in åtgärder.
KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se