Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter om butiksrånet

SANDVIKENTvå polismän gick på lördagen runt i affärer i centrala Sandviken på jakt efter vittnen. Detta föranleddes av rånförsöket mot Gunnarssons Ur & Optik på Hyttgatan på fredagskvällen.

Annons
Och, faktiskt, rundfrågningen ledde till flera nya uppgifter som kan komma att visa sig värdefulla i den fortsatta utredningen. Detta trots att ganska få affärer i närheten av uraffären hade öppet under lördagen.
- Det har inte kommit några nya sensationella uppgifter men det ser ändå bra ut. Vi har nu en hel del att jobba med, säger Bo Sköld, polisens förundersökningsledare.
Två maskerade män, den ene med yxa och den andre med kniv, rusade in i affären strax före klockan 18. De krävde att få pengar.
Innehavaren lämnade inga pengar utan gick till angrepp mot rånarna. Vid det tumult som följde fick offret flera knytnävsslag i ansiktet. Ett av slagen orsakade en sårskada.
Butiksägaren lyckades skrämma iväg rånarna utan att de fick vare sig pengar eller varor med sig.
Polisen hoppas få in ytterligare vittnesuppgifter till händelsen som rubriceras som försök till grovt rån.

OLLE HILDINGSON