Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyansera debatten om Kalle

Läser alla inlägg om älgkalven Kalle, en del är bra men många har nog skrivits i affekt. Vi lever i ett land som bygger på regler och lagar. Tror de flesta i Sverige vill ha det så. De flesta vill också alla väl, människor som djur. Ibland krockar lagarna med den goda viljan och då blir det problem.

Ser att människor jämför poliserna med nazisterna i Tyskland under kriget, ”vi lydde bara order”. Länsstyrelsen får ovett över något de inte har mandat att besluta. Man praktiskt taget hotar de som utfört sitt arbete och uppmanar tjänstemän till anarki, vägra order.

Tycker att det måste vara nyanserade diskussioner. Är man irriterad, skriv en motion till Sveriges riksdag om lagändring, uppmana inte tjänstemän till lagbrott genom ordervägran, det vill säga tjänstefel. Tjänstefel kan leda till avsked.

Förresten, hur skulle det se ut om till exempel en snickare, sjuksköterska, tulltjänsteman, brandman, lastbilschaufför inte skulle utföra de saker som chefen sade till om, oavsett om det är stiftat i lag eller inte om vad som ska göras?

Nyansera diskussionen och tänk på de personer som måste utföra detta arbete, det är inte lätt att göra det arbete de gör. Hur mår till exempel poliserna som jämförs med nazisterna? Ett litet inlägg till, det var bara en person som egentligen kunde vägra att utföra detta och det var den veterinär som utförde det hela...

Gillar polisen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare