Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsfest på parken – igen

För första gången på 23 år var det i år nyårsfest på Parken i Gävle med dans i rotundan.

Annons

Melissa Williams, känd bland annat från juryn i dansbandskampen, överraskade som hemlig gäst.

– Jag har uppträtt har tidigare också. Det är jätteroligt att få vara här en sån här kväll, säger Melissa Williams.

2009 satt hon i juryn i programmet Dansbandskampen i SVT. Året dessförinnan tävlade hon i samma program med bandet Zlips, som hon sjungit i sedan 2005. 2010 var hon med i realityserien Dansbandsbrudar i TV4 Plus.

Även i år kommer hon att synas i rutan.

– Jag vet inte om jag får säga det än, om det är hemligt, men jag tar risken. Jag ska vara med i Så ska det låta under våren, säger hon.

För första gången kombinerades dansfesten med en trerätters nyårssupé. Det var även mingel med bubbel, dans till bandet Blenders och fyrverkeri av Eje Berglund vid tolvslaget. Klädkoden var festlig. Inga jeansklädda släpptes över tröskeln.

Arrangör och festgeneral var Leif Wibron, något av en eldsjäl när det gäller att arrangera danstillställningar. Han belönades med utmärkelsen Guldklaven som årets arrangör på sommarens dansbandsgala i Malung.

– Jag fick en idé om ett riktigt traditionellt nyårsfirande, som vi firade förr. I stället för att sitta och häcka i soffan får man klä upp sig riktigt fint och komma ut och träffa folk, äta fin mat och framförallt dansa, säger Leif Wibron.

Intresset har varit mycket stort, säger han.

– Folk har ringt som galningar i veckor. Det är folk här från hela Sverige, sa en mycket nöjd Leif Wibron i början av årets sista kväll.