Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybyggd villa totalförstördes

GÄVLEEn nybyggd villa i Stigshöjden totalförstördes av en eldsvåda under natten till tisdagen. Ingen skadades under branden eftersom familjen som byggde huset aldrig hann flytta in.

Annons
- Det skulle ha blivit av om en vecka. Vi hade så smått börjat flytta in, säger ägaren, som dagen efter branden är fruktansvärt besviken.
Vid 00.30-tiden under natten kom larmet till räddningstjänsten. När brandkåren nådde villan på Jörgen Folckers väg gick huset inte att rädda.
- Det var helt övertänt. Vi fick i första hand inrikta oss att skydda intilliggande hus, säger Bengt Sjöberg, som var insatsledare under släckningsarbetet.

Grannar evakuerades
Familjen i det närmaste huset evakuerades hastigt medan räddningstjänsten sprutade vatten på väggarna.
- Vi fick gå ut snabbt. Vinden låg på åt vårt håll och vi fick in rök i huset, berättar Patrik Fritzson, som bor närmast den brandhärjade villan.
Efter några timmar fick han och familjen klartecken att gå in igen, när det inte längre var risk att elden skulle sprida sig.
Det var på tisdagen inte känt om det pyrt en tid eller om elden hade ett explosionsartat förlopp. Enligt räddningstjänsten kan det på grund av den sena timman, när de flesta sov, inte uteslutas att det pyrt under en längre tid innan branden upptäcktes.
Först efter polisens tekniska undersökning av brandplatsen, som görs under onsdagen, går det att med någon säkerhet slå fast brandorsakan.
Eftersläckningsarbetet avslutades strax före sex på morgonen.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se