Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyexaminerad student från Gävle öppnar Världens minsta reklambyrå – hoppas slå världsrekord

Gävlebördige Christopher Svensson har tillsammans med Emma Johannesson startat Världens minsta reklambyrå som de sköter från en flakmoped. Nu hoppas de få plats i Guinness rekordbok.
– Allting tyder på det, säger Christopher Svensson.

Gävlekillen Christopher Svensson bor sedan ett år tillbaka i Stockholm, där han i två år har studerat grafisk design och reklam på Forsbergs skola.

Som ett experiement för att utmana reklamvärlden i effektivitet, flexibilitet och mobilitet har han nu tillsammans med Forsbergsstudenten Emma Johannesson startat en reklambyrå med en flakmoped på 88 x 88 cm som kontor.

– Vi skämtade om att göra något som är "världens" något och då sa vi världens minsta reklambyrå som ett skämt och sen så körde vi på det, säger Christopher Svensson.

Från början var det mest en rolig grej för att komma ut på marknaden men de hoppas kunna göra det lite mer långvarigt.

– Slututställningen på skolan blev en början på det här och fortsätter nu ett tag men sen får vi se. Vi kan ju inte expandera när man heter världens minsta, det blir fel, säger Christopher och skrattar.

Förhoppningen är också att komma med i Guinness rekordbok som världens minsta reklambyrå.

– De har 12 veckor på sig att gå igenom men vi har gjort research för att se om vi är det och allting tyder på det, säger Christopher Svensson.