Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyheter från Samsung

Två nya kompaktkameror är vad som står på menyn.

Två nya kompaktkameror är vad som står på menyn. Som vanligt när dessa släpps parvis är det en lite fräsigare modell och en något enklare.

Den lite mer funktionsspäckade varianten kallas SL720, den något enklare har fått heta SL502. Båda kamerorna har 5x optisk zoom, skillnaden ligger i att SL720's zoom börjar på motsvarande 28mm och SL502 på motsvarande 35mm. Optisk bildstabilisering  finns i SL720, i den enklare får man nöja sig med digital stabilisering, vilket oftast innebär att kameran bara höjer ISO-talet för att förkorta slutartiden. SL720 har en 3 tums skärm på baksidan och SL502 får nöja sig med en 2,7 tums skärm.

En smart funktion som återfinns i båda modellerna är ansiktsigenkänningen, den inte bara hittar ansikten i bilden utan kameran kan spara upp till 20 ansikten och känna igen dessa. Det innebär att om du till exempel alltid vill ha dina barns ansikten skarpa i bilden så sparar du deras ansikten i kameran och därefter kommer den att hitta deras ansikten om de finns i bilden och fokusera och exponera utifrån dessa. Man kan även sortera bilderna efter vilka ansikten som är med i dem.

SL720 kan spela in film med HD-kvalitet medan lillebror SL502 klarar av film med en upplösning på 640x480 pixlar.

De förväntas komma i butik i augusti/september. Något Svenkst pris är inte helt klart ännu.


/Bengt Luthman