Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyinflyttade togs på rundtur

HAMRÅNGEFör andra året i rad anordnade medborgarkontoret Knutpunkten i veckan en rundtur i bygden för nyinflyttade hamrångebor.

Annons
De tiotal som reste med uppskattade mycket den drygt timslånga turen, som avslutades vid Hamrånge hembygdsgård.
- Ett väldigt fint initiativ och ett ypperligt tillfälle för oss att få veta mer om Hamrånge, löd kommentarerna.
Över åttio personer har flyttat till Hamrångebygden från april 2001 till februari i år.
Många är återvändande hamrångebor, men många är också helt nyinflyttade. Från Norrtälje kommer Raimond Lehtinen och Christina Ek, som båda följde med på rundturen.
-Det här tycks vara en bygd som passar mig perfekt, eftersom jag är mycket intresserad av vikingahistoria, konstaterade Christina.
- Och vilken fantastisk slottspark i Axmarbruk sen. Den blev jag helt fascinerad av.
Rundturen startade i Bergby, gick sedan över Hamrångefjärden mot Norrsundet, därefter åter mot Bergby via Totra, Häckelsäng och Heden och vidare till Axmarby, Axmarbruk och Gåsholma.
Med på resan var också medborgarkontorets personal.
- Vi tror det här är ett bra sätt för de nya hamrångeborna att få veta mer om bygden, men också ett sätt för oss på medborgarkontoret att presentera oss och den service vi står för, sade Mait Magnusson.
Informerade om Hamrånge företagarförening och projektet Affärsidé Hamrånge gjorde Olle Wängsäter. Om Hamrångegruppen och dess arbete berättade Berit Östlund och hon var också resenärernas guide under hela rundturen.
MARIANNE LUNDQVIST