Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nystart för tv-kanal

SANDVIKENI går startade sändningarna i Sandvikens nya öppna tv-kanal.

Det är gymnasieskolans film/tv/video-elever som producerat fyra valprogram med lokal debatt, politikerutfrågningar, kortare reportage och enkäter på stan.
- Till att börja med är det bara de här programmen som rullar dygnet runt, men tanken är att vi ska fylla på med andra elevprogram och även sådant som till exempel olika föreningar vill sända, säger Dan Evensen, gymnasielärare och nybliven ansvarig utgivare.
Sändningarna kan ses av de 10 000 hushåll i Sandviken som är anslutna till kabelnätet. Frekvensen är samma som för gamla Sandvikens television.
Sandvikens television lades ned i början av året på grund av resursbrist. Idén med den nya öppna kanalen är att inte dra på sig några kostnader för personal och lokaler.
Kommunen äger redan kamerautrustning som kan användas av elever och lånas av föreningar. Sändningsteknik och studio finns på plats i hörsalen i gamla högskolebyggnaden där bland annat filmeleverna håller till i dag.
En ansökan om ett mindre bidrag ligger nu hos kommunstyrelsen. Bidraget är tänkt att finansiera administration och att någon ser till att det material som kommer in hamnar i rutan.
HANNA JANSSON