Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyström lämnar GIF

Bernhard Nyström har gjort sitt i Gefle IF.

Med mindre än en vecka kvar till premiären är det klart att den 25-årige mittfältaren fortsätter karriären i superettalaget Brage.

Bernhard Nyström kom till Gefle IF 2009 efter en lyckad säsong i division 1-laget Falu FK – ja, inte lyckad för laget eftersom det åkte ur, men för Nyström själv som gjorde 14 mål.

I GIF hade han en godkänd första säsong med 16 matcher varav sex från start, men i fjol fick han mindre speltid.

Och när Pelle Olsson nyligen värvade centrala mittfältaren Zakaria Abdulai var hans chanser till speltid den här säsongen ytterst begränsade.

I Brage däremot kommer han att få en stor roll. Enligt uppgifter till Sporten var det just en spelartyp som Nyström som fattades i Borlängelaget, någon som kan spela centralt både på mitten och i anfallet. Att han har en bakgrund från dalafotbollen gjorde inte intresset mindre, 25-åringen har spelat även i Avesta AIK och Falu BS.

Ingen i de berörda klubbarna ville i går uttala sig om saken, men enligt säkra källor presenteras Nyström som ny Bragespelare på en presskonferens i dag.

Brage slutade elva i superettan förra säsongen.