Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt förslag för bättre LSS-vård

SANDVIKEN
En uppdelning av personalen i tre olika grupper inom kommunens LSS-verksamhet ska ge omsorgstagarna bättre omsorg i den dagliga verksamheten, på fritiden och i boendet.

Arbetslag
Det är målet i ett nytt förslag som socialnämnden har att ta ställning till framöver.
I förslaget som utarbetats av personalgrupp föreslås att ett arbetslag tar ansvar för äldre och personer med större behov.
Ett arbetslag koncentreras till personer med autism eller autismliknande tillstånd och ett arbetslag arbetar med personer som har behov av stöd, pedagogik och hjälp i det dagliga sociala livet.
Bakom förslaget ligger en speciell undersökningsmetod där alla omsorgstagare undersöks och pekar på att det finns möjlighet att förbättra för omsorgstagarna. Några områden där det ska bli bättre är bostad, mat, hemmets skötsel, hygien samt ekonomi och fritid.

Specialutbildning
All personal får nu möjlighet att komma med förslag inom vilket arbetslag var och en vill jobba. Personalen ska även specialutbildas för att kunna ge en bättre omsorg.

ULF GRANSTRÖM