Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kameramärke till Sverige

Den danskägda elektronikdistributören FoviTech ska nu öppna kontor i Sverige.

Annons
Den danskägda elektronikdistributören FoviTech ska nu öppna kontor i Sverige. I och med detta kommer märket General Electrics digitalkameror att komma ut på den svenska marknaden.

Utvidgningen av FoviTech grundas på önskemål från kunder och leverantörer som vill ha en marknad som täcker hela norden. Sverige och Norge har redan fått sina kontor och innan året är slut kommer ännu ett kontor att öppnas i Finland som ännu ett steg för en helnordisk marknad.

De första produkterna som kommer till Sverige är alltså digital kameror från General Electrics. Chef för det svenska kontoret är Dick Karlsson som tidigare var chef över Pentax filial i Sverige. På frågan om vad de har för förväntningar på den svenska marknaden svarar han så här:

-Det är en tuff marknad men General Electrics så det gäller att göra sig attraktiv på marknaden, både för konsumenter och återförsäljare. GE(General electrics red.s anm.) kommer till exempel inte att använda sig av reparationer utan byta ut kameror som går sönder. De kommer även att ha väldigt bra garantier.

När kommer de nya modellerna att komma till Sverige?

- De första modellerna kommer att dyka upp i juli, fler modeller kommer att komma under hösten. Totalt 14 olika kameror kommer att finnas på marknaden. Till en  början kommer det bara kompaktkameror, senare även en hybridmodell, men det kommer inte att komma några systemkameror.

Om du inte kan hålla dig så kan du kolla in kamerorna på GE's amerikanska hemsida.
 


/Bengt Luthman