Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti kan rita om kartan

Nybildade Hoforspartiet ställer upp i kommunvalet i höst. Det kan innebära att den politiska kartan i Hofors ritas om.

– Självklart hoppas vi få en hel del mandat, säger initiativtagaren Peter Hillblom.

43-årige Peter Hillblom är för de flesta Hoforsbor känd som mannen bakom Hoforsbloggen. Men möjligen kan han snart komma att bli minst lika känd som kommunpolitiker.

Nästa vecka är tanken att Hoforspartiet ska presentera sitt första partiprogram och samtidigt ska även några av partiets företrädare presenteras.

Enligt Peter Hillblom rör det sig om en samling välkända och omtyckta Hoforsbor som är på väg att ansluta sig till partiet.

Om Hoforspartiet lyckas få några mandat i kommunfullmäktige kan den politiska kartan i kommunen komma att ritas om. De rödgröna partierna har minskat i de senaste valen och för ett nytt parti som inte bekänner sig till något av blocken är en vågmästarroll inte osannolik.

Vilken sida Hoforspartiet i så fall skulle stödja vill Peter Hillblom inte spekulera i.

– Vi kollade vilka partier vi som är med röstat på tidigare och då spretade det över hela kartan, från Vänsterpartiet till Moderaterna.

– Folk med erfarenheter från kommunpolitiken som jag pratat med säger att vi säkert kan få fyra, fem mandat och i så fall bli största oppositionsparti. Tanken svindlar, säger han.

På sin blogg skriver Peter Hillblom att han vill att Hoforspartiet ska verka för att Hofors utvecklas som idrotts- och turismkommun. Han nämner också äldreomsorg, skola och fritidsaktiviteter för ungdomar som andra viktiga områden.

Skatten vill han dock inte höja.

– Däremot måste vi fråga oss om vi verkligen lägger resurserna på rätt ställen.