Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt sexövergrepp i skåpbil

GÄVLEPolisen hoppas på allmänhetens hjälp i utredningen av våldtäkten på restaurang BCK natten mot i fredags. Som GD skrev i går blev en 23-årig kvinna våldtagen på damtoaletten av en man samtidigt som en annan man höll fast henne.

Tidigt på lördagsmorgonen fick polisen ännu en våldtäktsutredning. Där misstänks fem män för försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande. Dramat utspelades i en van, en skåpbil, på en parkeringsplats i centrala Gävle. Offret är en 25-årig kvinna.
Mindre än en timme senare var männen i vanen gripna. De förhördes under lördagen. Samtliga, i åldrar mellan 27 och 44 år, nekar till brott. De släpptes efter beslut av jourhavande åklagare eftersom bevisningen för att anhålla dem anses för svag.
Kvinnan är läkarundersökt. Polisen vill inte uppge om hon har några synliga skador.
Kvinnan klev frivilligt in i bilen. Hon skulle följa en av männen till en annan plats och blev då erbjuden skjuts.
25-åringen har berättat att hon lyckades ta sig ur bilen relativt snabbt, riktigt hur minns hon inte. Ingen av männen förföljde henne.
Den 23-åriga kvinna som utsattes för en fullbordad våldtäkt på BCK:s damtoalett har givit polisen en detaljerad beskrivning av gärningsmännen.
Hon beskriver båda som 20-25 år med "utländskt utseende." Båda pratar svenska nästan utan brytning.
Gärningsman "ett" beskrivs vara kanske 170 cm lång med normal kroppsbyggnad. Han har vaxat svart hår, småvågigt och bakåtslickat. Han var klädd i vit, kortärmad tröja och finbyxor i mjukt tyg, mörkgrå eller svarta.
Gärningsman "två" beskrivs ha relativt kortklippt svart hår som är längre på ovansidan och något av snedlugg. Han hade mycket vax i håret. Han hade svart t-tröja och svarta finbyxor.
Offret har dessutom noterat att en av männen hade ett ganska stort födelsemärke strax ovanför munnen.
Den som tror sig känna igen någon av männen kan ringa polisens växel, 026/ 65 50 00 eller utredaren Nina Nordlinder, 65 52 87.