Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt sminkmärke för mörkhyade

Marknaden är sparsmakad med sminkprodukter för mörkhyade. Gävlebon Diarry Maréna har därför under flera års tid skissat på sitt märke Maréna Beauté. I februari lanseras det med sex olika nyanser att välja på.

Tidigare jobbade Diarry Maréna som säljare på Kicks i Gallerian Nian. Nu har hon valt att satsa på sin stora passion för make-up som företagare i stället. Den enskilda firman Maréna Beauté startade Diarry redan 2011, då mest för att kunna frilansa som makeupartist vid sidan av jobbet som butikssäljare. Under åren sedan dess har hon dock haft större mål i sikte: att starta en helt egen kollektion med makeup som vänder sig till mörkhyade.

Förra året registrerade hon aktiebolaget Maréna Beauté, vilket även är namnet på varumärket som lanseras nästa månad. Namnet betyder ”Marénas skönhet” på franska (Diarry är uppvuxen i den forna franska kolonin Senegals huvudstad Dakar).

Allt pekar på att Maréna Beauté är Sveriges första märke inom sin inriktning. När Diarry rest i världen har hon slagits av att utbudet är skralt. I Senegal, ett av länderna där hon kommer att lansera sitt märke, är kvaliteten inte alltid den bästa på de produkter som finns, menar hon. I ”världens huvudstad” New York blev Diarry förvånad över att hon fick åka över hela stan för att hitta rätt makeup-produkter.

Den första kollektionen består av sex olika uppsättningar med foundation, puder och rouge, anpassade efter olika mörka hudtyper och tillverkas i Italien. Diarry, som har gått färganalysutbildningar är väldigt noga med att nyanserna ska vara precis som hon vill.

Hon räknar med att hon fått skicka tillbaka prover elva gånger innan hon blev helt nöjd. Diarry vill förmedla en känsla av kvalitet och lyx med sina produkter och därför kommer varje enhet att kosta omkring 400 till 450 kronor.

Maréna Beautés produkter går även att använda för ljushyade som vill ägna sig åt make-up-trenderna highlighting och contouring. Eller de vars pigment gör dem starkt brunbrända av sol.

Diarry sköter företaget från Gävle. Till sin hjälp har hon ett team, som alla håller till i Stockholm. Men tills vidare stannar Diarry i Gävle.

– Här kan jag koppla av och vara med familjen.