Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt trafikrekord för gd.se i mobilen

Förra veckan hade gd.se nästan 300000 unika besökare.
Det är den största siffran någonsin.
- Ett glädjande rekord, säger Anna Gullberg, chefredaktör.

Över 155000 personer besökte gd.se via sin mobiltelefon eller surfplatta förra veckan.

Det är till och med fler än de 138666 som läste våra nyheter via datorn. Sammanräknat blir detta nästan 300000 unika besökare.

Bakom en stor del av rekordsiffrorna ligger Gefle Dagblads granskning av radikal islamism kopplad till moskén i Gävle.

– Det är naturligtvis mycket glädjande att granskande journalistik av klassiskt snitt leder till så stor läsning och spridning, säger Anna Gullberg, chefredaktör.

Men trenden är tydlig. Allt fler väljer att hitta sina nyheter på gd.se. Och många läser mer än en artikel per besök. Förra veckan gjordes nästan 1,3 miljoner sidvisningar på gd.se.

– GD har haft en mycket stark utveckling på senare tid, främst av antalet sidvisningar. Det tyder på ökat engagemang, säger Anna Gullberg.

Enligt Andreas Karlström, publiceringschef på gd.se, ligger en del av framgången i att man blivit bättre på att marknadsföra sin journalistik.

– I grunden ligger förstås att vi gör mycket god journalistik. Som vi har blivit bättre på att sprida. Vi jobbar mycket med att försöka nå ut via sociala medier, främst Facebook och Twitter. En mycket stor del av befolkningen använder ju sig av sociala medier och dyker vår journalistik upp på rätt plats vid rätt tillfälle ökar chansen att den blir läst.

– Jag uppmanar alla som är intresserade av vad som händer i vårt spridningsområde att gilla oss på Facebook. Då får man även chansen att vara med och kommentera händelserna och få senaste nytt som en naturlig del av sitt flöde, säger Andreas Karlström.

Endast en gång tidigare, vecka 40 2012, har gd.se haft fler webb-besökare än den gångna veckan enligt branschens mätverktyg KIA-index.

Då var det en insändare från en upprörd knattehockeyförälder som fick enorm spridning i hela landet. Svaret från klubben fick inte samma spridning.

I november i fjol jublade vi över att vi nått upp till 150000 unika besökare. Sedan dess har trafiken alltså fördubblats.

Enligt KIA-index var gd.se den femte mest lästa sajten på mobiltelefon bland Svensk landsortspress under veckan som gick. Tittar man på trafik från en dator ligger sajten på tionde plats.