Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt uppdrag för landshövdingen

GÄVLELars Eric Ericsson ger sig in i försäkringsbranschen. Den avgående landshövdingen har nu utsetts till ordförande i Skandia Liv och avgår därför också från sin styrelsepost i Skandiabanken.

- Det känns som lite dubbla stolar. Vi ska ju se till att överskottet går tillbaka till försäkringstagarna och då blir det svårt att skilja på rollerna om man sitter kvar i banken, tycker han.
Inom livförsäkringsbranschen är Skandia en stor aktör med 30 procent av marknaden i Sverige. Man har även verksamhet i Danmark och Finland.

Bollplank åt vd
Lars Eric Ericsson ser som sin främsta uppgift att vara bollplank åt bolagets vd Magnus Olsson och att komma in med lite nya tankar från den offentliga sektorn. Han får med sig även andra i styrelsen med erfarenhet från andra sektorer än näringslivet och övriga Skandiafamiljen.
Något som är viktigt för att få ett bredare kunnande och erfarenhet i styrelsen.
- Det känns bra att man tänker så. När jag var ordförande i Kommunförbundet så satsade vi på att få in representanter från näringslivet och nu gör vi tvärtom här.
Han har valts för ett år fram till nästa bolagsstämma. Även om han har en del idéer som han vill förverkliga i det nya uppdraget så vill han inte säga något om dessa nu innan han kommit in i styrelsearbetet.
- Det här är ett viktigt uppdrag som kommer att kräva en del tid. Det är spännande och lockande att ge sig in i, tycker han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se