Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

O’Brien tog över efter Jay Leno

I fredags tog Jay Leno farväl av tv-publiken i ”The Tonight Show”. Natten till tisdag, svensk tid, var det premiärsändning för hans efterträdare, Conan O’Brien.

Han möttes av stående ovationer av publiken: Med sig på scenen hade han sin vanliga kapellmästare, tillika Bruce Springsteens trummis, Max Weinberg. Namnet på bandet var dock bytt, från ”Max Weinberg 7” till ”The Tonight Show Band”, skriver New York Times.

I sitt första skämt tyckte han att tajmingen var helt rätt för honom nu. Han har gått över till ett krisande tv-bolag (NBC), flyttat till en bankrutt delstat (Kalifornien) och tagit över ett program som är sponsrat av General Motors (som ansökte om konkursskydd under måndagen). Hans första gäst var komikern Will Ferrell.

Tv-profilen David Letterman kunde inte låta bli att kommentera programledarbytet i ”The Tonight Show” när han framträdde i sin egen pratshow i CBS under måndagskvällen.

– Jag är fortfarande kvar. Jag lyckades peta bort ytterligare en konkurrent.

Jay Lenos avsked i fredags sågs av en storpublik. Enligt branschtidningen Variety slog mer än 70 procent av de amerikanska tv-hushållen på tv-apparaten för att följa hans sorti från programmet.

Det är de bästa siffrorna som Leno har haft för en fredagssändning under hela den 17 år långa period som han varit programledare för pratshowen. Det är dock inte de högsta publiksiffror som Jay Leno haft. När Barack Obama besökte showen för två månader sedan och när Leno hyllade sin företrädare Johnny Carson, efter dennes död i januari 2005, var tittarsiffrorna ännu högre. (TT Spektra)