Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

...och behovet att prata är stort

GÄVLE
Vid rådhuset gjorde Tommy Larsson från Gävle kommun dagens första stopp för att hala flaggorna på halv stång.

Annons
- Det är hemskt att det här ska hända i Sverige, sa han innan han åkte vidare mot Slottstorget, järnvägsstationen, högskolan och alla de andra ställen där flaggorna skulle halas.
På torget stod båda valstugorna tomma, en skarp kontrast mot hur det såg ut dagen innan med torgmöten, valaktiviteter och ett myller av människor.
Gävleborna uttryckte sin sorg och ilska på många sätt.
Vid porträtt av Anna Lindh lämnade människor blommor och behovet av att prata om det som hänt var stort.
- Jag känner bestörtning och tänker på det som hände Olof Palme. Jag hoppas verkligen att de får tag på den som gjort det, sa Armi Rajala.
Även Melodi Roohi och Behnosh Yaghobi som studerar vid högskolan i Gävle kände sig skakade skakade av nyheten om Anna Lindhs död.
- Vi trodde att media hade förstorat upp allting. Men efter vår lektion nu på morgonen fick vi se att alla teveapparaterna var på och vi fick höra vad som hänt. Det är jättehemskt.
Per Mårsell tyckte att det kändes obehagligt att tänka på hur mycket som hänt just datumet elfte september. Kuppen i Chile 1973, World Trade Center 2001, Formel 1-föraren Ronnie Peterssons krasch just det datumet 1978 och nu - Anna Lindh.
- Jag var uppe halv fyra i morse, jag kunde inte sova. Jag var orolig. Jag hoppas att de får fast förövaren, annars kommer vi att ha ett spöke hänga över oss.

KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist_gd.se