Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

... och familjefest på Sommaryran

Den tidigare cityfestarrangören Tomas Gavlén vill inte kalla Sommaryran för en ersättning för Gävles nedlagda stadsfestival. Sommaryran är en helt ny aktivitet med delvis samma inriktning.

– Det handlar mycket om att ge lokala artister en chans att visa upp sig på en stor scen. Det är något som länge har saknats i Gävle. Sedan toppar vi med några större artister som Amy Diamond och Johan Palm. Men Sommaryran handlar om mycket mer än bara musiken. Det blir matstånd, karuseller och ett drogfritt disko för ungdomar, säger Tomas Gavlén.

Det känns som att Sommaryran riktar sig mycket mot ungdomar. Stämmer det?

– Det drogfria diskot, som vi tidigare har arrangerat på konserthuset med gott resultat är ju en stor grej. Men det blir även lite tuffare rockinslag som borde passa även en lite äldre publik. Vi försöker ha något som kan passa alla. Men visst riktar vi oss speciellt till familjer. Vi har ju till exempel en familjeavslutning på söndagen.

Vad tycker du om att Rånock rock- och bluesfestival har lagts samma helg?

– Det är inget vi kan styra över. Vi har ju planerat det här arrangemanget i nästan ett år och det är ju alltid tråkigt för arrangörer när sådant händer, men det är ju inte ovanligt att saker krockar. Sedan tror jag inte att vi lockar riktigt samma publik. De är nog mer musikinriktade och vi är gratis.