Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Och livet löper på

Den första dagen på resten av ditt liv, den börjar nu, men det är vissa dagar som är viktigare än andra, som är avgörande för hur livet kommer att bli. Vi får följa en fransk familj med tre barn och filmen börjar med en snabb amatörfilm som visar familjen.

Handlingen börjar 1988 och äldste sonen flyttar hemifrån. Medan syskonen slåss om hans rum så anar mamma att detta bara är början. Snart kommer hon att bli ensam med pappan och hon bestämmer sig genast för att börja läsa igen.

Filmen blev en publiksuccé i Frankrike och är full av tidsreferenser som till stor del går oss förbi. Familjen ser fransk tv som vi aldrig ser och de amerikanska filmerna är dubbade till franska så sönerna kan Steve McQueens repliker på franska. Men många av idolerna är desamma och dottern sörjer när Kurt Cobain tar sitt liv.

Farfar dricker sitt vin och är sur och otrevlig, allra helst mot sin son.

Först när ena sonsonen visar intresse för att lära sig allt om vin lever han upp. Där finns blockeringar mellan far och son, ska de fortsätta till nästa generation?

Barnen blir vuxna på olika sätt och i olika takt, men de blir vuxna och de flyttar hemifrån och vad ska föräldrarna göra mer än att hämta och lämna och göra sitt bästa?

Några svar bjuder inte filmen på, bara några bitterljuva exempel på hur livet kan se ut. Filmen har liknats vid American Beauty och Magnolia, men den är mycket mer vardaglig och odramatisk. Livet löper på och barnen blir stora, det är dramatiskt i en familjs liv, men det händer ändå hela tiden.

Christina Hygge