Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbo bäst för företag igen

Ockelbo erbjuder länets bästa företagsklimat i år igen. Gävle däremot hamnade långt ner på listan.
– Gävle är Sveriges sämsta länsstad för företagare, säger Lars Beckman, på Svenskt näringsliv

Varje år undersöker Svenskt näringsliv vilka kommuner i landet som har vänligast inställning till företag.

Den kommun som vinner på länsnivå får sedan äran att agera värd när siffrorna presenteras och vinnarna koras. För femte året i rad ägde presentationen rum i Ockelbo för Gävleborgs del.

Magnus Jonsson, s, kommunstyrelsens ordförande, har en förklaring till att Ockelbo fick kliva högst upp på prispallen igen:

– Vi har ett bra samspel mellan politiker och företagare och försöker lösa problem som kan uppstå så fort som möjligt, det gör skillnad och däri ligger vår framgång. Vi försöker också lösa eventuella problem internt mellan oss för att stå eniga utåt.

Gävle däremot hamnade på en mindre hedrande sjätte plats i länet.

Enligt Lars Beckman, regionchef för Svensk näringsliv, borde Gävle som länsstad ligga betydligt högre och vara loket som drar övriga kommuner.

– Gävle har länets bästa förutsättningar. Men där finns stora brister mellan politiker och näringsliv som gör att framgångarna uteblir. Kommunen låter inte företagsamheten växa, säger Lars Beckman

Ockelbo är inte bara företagarvänlig. Kommunen är också extremt företagartät. På cirka 6 000 invånare finns där 440 företag.

Rankingen grundar sig på en enkät som cirka 35 000 företagare landet runt har svarat på.

Landets bästa företagarklimat har Solna i år.