Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbo behöver en rastgård

Ockelbo behöver en hundrastgård, skriver Sverigedemokraterna.

Det är vanligt med hund i Ockelbo och hunden sägs vara människans bästa vän. Samtidigt finns det även människor som inte uppskattar hundar. Hundar behöver även träffa andra hundar för att må bra.

Ett bra sätt att lösa bådas problem är att bygga en hundrastgård där hundar kan springa fritt utan att störa andra och samtidigt roa sig med andra hundar. En hundrastgård skulle även fungera som en träffpunkt för hundägare och skapa en yta för socialt umgänge.

En hundrastgård skulle kräva röjning av platsen, stängsel och grindar samt årlig skötsel. Dessutom skulle det finnas behov av en bänk och papperskorg. Kostnaderna är försumbara och i relation till det mervärde för hundar och hundägarna är det snarare att se som en investering i friluftsliv och bättre hälsa.

Det är därför Sverigedemokraterna lämnat in en motion till kommunfullmäktige just om att anlägga en eller flera hundrastgårdar i Ockelbo. Vi föreslår även att samråd ska ske med representanter för Ockelbo Brukshundklubb för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Förslaget med att anlägga hundrastgård skapar en naturlig träffpunkt för socialt umgänge för såväl hundar som hundägare.

Jonny Lindblom, SD

kommunfullmäktigeledamot

Joel Strömner, SD

kommunfullmäktigeledamot

Mia Lenander, SD

kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel