Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbo – en av landets sämsta kommuner att bo i

Sitter här och läser en gammal bok som heter Svenska gods och gårdar från 1941. Mycket intressant läsning för en Ockelbobo när man läser historiken, det står om centralorten Ockelbo och dess närliggande byar och om Åmot och Jädraås. På slutet lite statistik om areal med mera, men det som sticker ut och det man måste höja på ögonbrynen en aning är befolkningssiffran. 1941 hade Ockelbo 8 170 invånare i dag någonstans mellan 5 500-6 000! Alltså ett tapp på runt 2 500.

Jag trodde jag läst fel men så står det i boken. Man får betänka att Lingbo tillhörde Skogs socken på den tiden men blev överflyttad till Ockelbo vid den stora kommunsammanslagningen på 70-talet men trots det ett katastrofalt resultat.

Mycket har hänt på 77 år dock bara till Ockelbo kommuns nackdel, man tror ju att man läser om någon inlandskommun i norra Norrland som har hur långt som helst till allting.

Studerar man den geografiska kartan kan man snabbt konstatera att Ockelbo inte ligger så tokigt till.

Bra kommunikationer både med järnväg och landsväg. 25 minuter till centrala Gävle med tåg till exempel, detta borde väl kunna marknadsföras ännu hårdare. Buss 44 till Sandviken, buss 26 till Gävle. Fem mil till Gävle via landsväg, 3,5 till Sandviken, 10-15 min. till E4an, ca 9-10 mil till Falun, sex mil till Bollnäs och dit går även tåg och sex mil till Söderhamn, 1,31 med tåg till Arlanda, 1,52 till Stockholm.

Om ett kommunalråd i Norrlands inland läser dessa siffror skulle han/hon kasta kollegieblocket i luften och jubla.

Jag vet att Ockelbo förlorat Kopparfors AB och många andra industrier som genererade många arbetstillfällen. Men man frågar sig naturligtvis vad har socialdemokraterna gjort för att rätta till detta under alla dessa år? Det verkar som de är helt utan framtidsvisioner och totalt lamslagna.

Man ser ju redan, en av landets högsta kommunalskatter och en av landets sämsta kommuner att bo i.

Vem tror Ni vill flytta hit när dom vet detta?

Total mobilisering omgående tack

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare