Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbo hoppas på finbesök till våren

Ockelbo kommun har bjudit in kronprinsessan Victoria och prins Daniel Westling till ett officiellt besök i Ockelbo under våren.

Och ansökt om audiens för att överlämna bröllopsgåvorna.

Kronprinsessparet är då och då på besök i Ockelbo. Nu är de också inbjudna till ett officiellt besök i prinsens hemtrakter.

I inbjudan, som undertecknats av kommunalrådet Magnus Jonsson, S, står:
"Vi vill gärna ge kronprinsessparet möjlighet att ta del av unika idéer och arbetsinsatser som bidrar till Ockelbos tillväxt och ge en fördjupad och aktuell bild av Prinsens hemkommun."


Kommunen inbjuder till en heldag i Ockelbo och har lagt fram ett programförslag som innefattar ett företagarbesök, ett besök på nybyggda äldreboendet Bysjöstrand och en visning av Wij förskola och högskolans trädgårdsdesigner på Wij trädgårdar.

Ockelbo har likaså ansökt om audiens i januari för att kunna överräcka bröllopsgåvan bestående av Ockelbodräkterna och åtagandet att anordna ett läger som ska motverka utanförskap bland barn och ungdomar.