Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i skötsel på hästgård

En 48-årig hästskötare i Ockelbo kommun får allvarlig kritik för sin djurhållning. Nu hotar länsstyrelsen att ta ifrån henne hästarna.

Annons

När djurskyddskontrollanter i mars gjorde ett besök på kvinnans gård väster om Ockelbo kunde de konstatera flera brister i hennes sätt att sköta hästarna. Bland annat saknades ligghall för de nio hästar som gick ute. De hade ingen plats där de kunde få skydd mot väder och vind och hade heller ingen torr och ren liggplats.

Där saknades också stallplatser, bara två boxar fanns för elva hästar.

Länsveterinärerna konstaterade även att två hingstar hållits inomhus i varsin box under lång tid utan att få möjlighet att röra sig utomhus i sina naturliga gångarter.

Dessutom var risken stor att hästarna skulle skada sig på de oskyddade ledningar och den oskyddade armatur som fanns i stallet. På gården fanns även stålnät, stängselband och bräder som hästarna kunde göra sig illa på.

Länsstyrelsen kräver nu att kvinnan snarast åtgärdar alla brister. Om så inte sker kan hästarna komma att omhändertas och hon förbjudas att ha djur i framtiden.

Mer läsning

Annons