Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsade i Ockelbo

/
  • Britt-Inger Halvarsson och Magdalena Strandberg har drivit klädbutiken Du och Jag sedan den 5 mars.

Britt-Inger Halvarsson och Magdalena Strandberg har precis tagit över klädbutiken Du och Jag i centrala Ockelbo. En faktor som talar för att satsningen ska lyckas är att de verkar i den företagsvänligaste kommunen i Gästrikland.

Annons

Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner visar även i år att Ockelbo är bäst bland gästrikekommunerna, detta trots ett tapp på tolv placeringar till plats 106.

Avståndet ner till jagande Sandviken (plats 233), Gävle (236) och Hofors (284) är ändå betryggande.

Rankingen baseras främst på företagarnas betyg på hemkommunen men också på statistiska faktorer som andelen nyföretagsamma människor.

När Britt-Inger Halvarsson och Magdalena Strandberg – som tidigare arbetat med administration och fastighetsförvaltning som anställda – tog över klädbutiken Du och Jag hjälpte de alltså Ockelbo att befästa sin position i kommunrankingen.

De har också fått en hel del uppskattning från andra företagare i kommunen.

– Att servicen upprätthålls är viktigt för alla, säger Britt-Inger Halvarsson.

Därför var beskedet att Konsum stänger sin butik i Ockelbo inte vad de ville höra när de precis dragit igång. Nu frågar de sig vad de gjort om Konsumbeskedet kommit tidigare.

– Nog hade vi funderat ett par vändor till, för det var inte bra för kommunen, säger Magdalena Strandberg.

Än så länge har det i alla fall gått bra för butiken, som de tog över efter Magdalena Strandbergs svärmor Gullan Hansson. Hon hade då drivit den i 33 år.

Företagsklimatet har de inte så mycket att säga om men kontakterna med kommunens näringslivskontor, Ockelbo Företagscenter och Etablera, har de bara positiva erfarenheter av.

– De har hjälpt till när vi haft behov.

Utöver Ockelbos placering i kommunrankingen var Sandviken ett glädjeämne. Kommunen klättrade 17 placeringar och var därmed den enda av gästrikekommunerna som inte backade.

Däremot klättrade Älvkarleby – från plats 210 till plats 183.

– Alla fyra kommunerna i Gästrikland måste nu lyssna till företagen, förenkla den kommunala ärendehanteringen och ta fram en levande näringslivspolicy i samarbete med företagen, säger Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Pettersson i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons