Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldsam 20-åring

En 20-årig man döms till ett års fängelse efter att ha rånat och misshandlat en Ockelbobo.

Annons

Det var i början av augusti som 20-åringen stormade in i en 21-årig mans lägenhet i Ockelbo. Han tryckte upp 21-åringen mot hallväggen, skallade honom och knäade honom i magen. Han stegade in i vardagsrummet, upptäckte att 21-åringens 24-årige kompis låg i soffan och trädde en rånarluva över huvudet.

Sedan gick han lös på inredningen. Han tvingade därefter av 21-åringen hans dator och mobiltelefon. Han vräkte omkull soffan i vilken 24-åringen låg och tvingade även till sig hans mobiltelefon, hans plånbok och krävde att få 24-åringens bilnycklar.

24-åringen lämnade över fel bilnycklar, vilket upptäcktes av 20-åringen som återvände till lägenheten där han fick rätt nycklar.

Han lämnade sedan platsen i 24-åringens bil, som rattades av en 19-årig kvinna.

En del av stöldgodset dumpades sedan hos en 20-årig kvinna.

Mannen kunde gripas i den stulna bilen i Bollnäs senare under natten.

20-åringen har sedan tidigare sex avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat dömts för misshandel, olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Nu döms han för rån, dopningsbrott eftersom han använt sig av anabola steroider och förvarade 350 enheter av preparatet i syfte att sälja, grov olovlig körning och rattfylleri eftersom den körkortslöse 20-åringen körde bil rattfull tidigare under sommaren. Tidigare skyddstillsyn undanröjs och mannen döms till ett års fängelse.

Kvinnan som körde den stulna bilen döms till dagsböter för olovligt brukande.
Kvinnan som förvarade en del av stöldgodset döms till fortsatt skyddstillsyn för häleri.

Mer läsning

Annons