Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i Jädraås delar lokaler

I Jädraås håller ett ”företagshus” på att ta form. Där kan ensamföretagare eller små företag göra varandra sällskap: – Ensam är stark. Men tillsammans, säger Karin Höckenström.

Annons

Skylten med texten ”Jädraås Företagshus” har kommit upp. Hittills har två företagare hunnit flytta in i den gamla Konsumbyggnaden. En av dem, Karin Höckenström, driver en redovisningsbyrå.

– Jag drev mitt företag i min egen fastighet, på en begränsad yta. För att kunna utveckla mitt företag och expandera var det här den springande punkten, säger hon.

Karin Höckenström bildade tillsammans med en företagarkollega ett aktiebolag som köpte den rymliga Konsumfastigheten.

– Den är på 400 kvadratmeter så det finns möjlighet till olika slags lösningar när vi bygger kontor för ensamföretagare eller småföretagare.

Enligt Karin Höckenström är det viktigaste med företagarhuset att man har andra att bolla idéer med i en förhoppningsvis kreativ miljö. Men nog så viktiga kan de små praktiska sakerna som kan ställa till för en ensamföretagare vara.

– Har faxen gått sönder, hinner jag till posten? Sitter man flera på samma ställe behöver jag inte lösa alla problem helt på egen hand, säger Karin Höckenström.

Mer läsning

Annons