Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias för misshandel i Ockelbo

Två män och en kvinna befann sig i 23-åringens lägenhet när han kom hem från krogen. Besöket resulterade i att 23-åringen fick bitmärke i kinden, fick hårtestar avslitna och blödde från handen. Nu friar tingsrätten de tre besökarna för misshandeln – och fäller 23-åringen för olaga hot.

Annons

Tingsrätten anser att 23- åringen under rättegången haft en tendens att överdriva vad han utsatts för och att 23-åringen lämnat uppgifter som i väsentliga delar skiljt sig från uppgifter han lämnat i polisförhör.

När en polispatrull, natten till den 17 mars, beordrades till 23-åringens adress möttes av 23-åringen som blödde ymnigt från ett skärsår i ena handen. På hans vänstra kind syntes ett bitmärke.

För poliserna berättade 23-åringen att tre personer hade väntat på honom när han tillsammans med en granne kom hem efter ett krogbesök: hans flickväns 21-årige son, dennes 24-åriga flickvän och en 28-årig man. Även flickvännen hade befunnit sig i lägenheten.

Enligt 23-åringen slogs han ner bakifrån när han kom in i vardagsrummet.

Han berättade att 28-åringen hade matat slag mot hans ansikte och hade dragit upp en kniv som han högg med mot 23-åringens bröst. Men enligt 23-åringen fick han tag i bladet, och jacket i handen uppkom när kniven gled ur 28-åringens grepp.

Den 24-åriga kvinnan drog av honom flertalet flätor, enligt 23-åringen, och han pekade även ut henne som personen som bet honom i kinden.

Tingsrätten skriver att 23-åringen ”kan ha blivit misshandlad”, men att han även kan ha varit den som attackerade först. Däremot väljer tingsrätten att tro på att 23-åringen mordhotat den 24-åriga kvinnan efter händelsen och dömer honom för olaga hot till dagsböter.

28-åringen, som i höstas dömdes för misshandel, stöld, skadegörelse och narkotikabrott, döms för att ha hotat en man med sax till fängelse i två månader och får skyddstillsynen från tidigare domen hävd.

Även 21-åringen döms för olaga hot, efter att ha hotat en restaurangägare, och får skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons