Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla skotrar håller än

/

Sjutton minusgrader är inget som avskräcker dem som gillar veteranskotrar. I dag visade de upp sina finaste klenoder i en kylslagen träff på Langbergets motorbana.

Annons

Magnus Larsson från Ockelbo Skoterklubb hoppades på 40-50 ekipage under dagen. Veteranskoterträffen har arrangerats i upp emot tio år. I fjol ställdes evenemanget in på grund av snöbrist, men i år var det både gott om snö och minusgrader.

En tipsrunda, skoterburen förstås, omröstning om bästa veteranskotern, servering och mingel med andra entusiaster hade lockat både folk från trakten och mer långväga gäster.

Från andra sidan dalgränsen kom Borlänges Ockelbopojkar, åtta entusiaster som renoverar maskiner och vårdar minnet av Ockelboskotern. Bosse Nilssons intresse började med en förgasare till en Ockelboskoter som han köpte i Hofors. På den vägen är det.

– Intresset har blivit riktigt stort, säger Magnus Larsson.

Efter TV-serien Pistvakt har gamla skotrar, inte minst de från Ockelbo, blivit kultförklarade. Jonas Tholén från Åmot kom med två stycken till träffen, båda från 1967, eller möjligen 1968.

– Det är som att åka moppe, säger Jonas Tholén, som vädrar sina skotrar några gånger i veckan. Träffen på Langberget brukar han vara med på varje år.

– Det är roligt att träffa likasinnade dårar.

Mer läsning

Annons