Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd hastighetsgräns i Åmot överklagas

Byborna ville att länsstyrelsen skulle sänka hastig­heten till 50 kilometer i timmen eftersom att det är en olycksdrabbad sträcka. Men myndigheten höjde i stället gränsen till 80 kilometer i timmen.

Annons

Lokala föreningar och organisationer i Åmot har överklagat länsstyrelsens beslut att höja hastighetsbegränsningen på lokala sträckor.

I sitt överklagande menar de att en begäran om 50 kilometer i timmen på sträckan Åmotsvägen-Pålsbrovägen, har lyfts fram i deras tidigare yttrande.

Men länsstyrelsen har satt en hastighetsgräns på 80 kilometer i timmen, något som de boende menar är emot allt sunt förnuft och en katastrof när det gäller säkerheten.

De protesterar mot de höjda hastigheterna på väg 546 genom Åmot och söderut mot Sjugtjärn. De menar att ingen hänsyn har tagits till gällande förhållanden och att till skillnad från vad som har sagts, så har kommunen inte tillfrågats angående nya hastigheter på sträckan. De skriver också att det sedan deras förra skrivelse har inträffat ännu en svår trafikolycka med personskador.

De hävdar också att det är just på grund av de höga farterna som det tidigare har varit många olyckor på genomfartsvägen.

Mer läsning

Annons