Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget vanligt dussinbröllop

12.12 12/12 2012. För Jörgen och Marie fick ett speciellt datum en speciell inramning när de gifte sig på klockslaget i Ockelbo kyrka.

Annons

Tio över tolv ringde klockorna i Ockelbo kyrka och 12.12 stegade Marie Bohlin och Jörgen Philipsson fram mellan bänkraderna till bröllopsmarschen. Det var en gnistrande vinterdag i Ockelbo när Jörgen och Marie gifte sig på det unika datumet 12 december 2012.

– Det är verkligen en perfekt dag för ett vinterbröllop, sa Jörgen.

– Jag älskar ju sommaren och hade egentligen tänkt mig ett sommarbröllop men vi fick inte till det då och jag är lite siffertokig. Det är ett speciellt tillfälle som vi har utnyttjat eftersom det är sista chansen att göra det på. Vi kommer alltid att minnas det här datumet, sa Marie.

Paret bokade Ockelbo kyrka åtta månader i förväg men var osäkra på om det ens gick att ha en vigsel klockan 12.12 en onsdag. Men det var inga problem och kyrkan stod då obokad.

– Folk har tyckt att det är lite roligt med klockslaget. Problemet har bara varit att få ihop det med en onsdag mitt på dagen. Folk har ju jobb och så där, men det är bara en som har varit tvungen att tacka nej, säger Jörgen.

GD träffar paret i Ockelbo kyrka strax innan vigseln och båda är en aning nervösa inför det stundande bröllopet.

– Ja, det märks kanske. Det känns som en hockeymatch innan man satt sina skridskor på isen, man får lite tävlingsnerver, allt fokus kommer ju vara på oss, säger Jörgen.

Det är nästan två år sedan som Jörgen gick ner på knä i solnedgången framför Marie på en strand i Thailand.

– Jag blev så gripen av tillfället och solen var så enorm. Jag trodde inte jag skulle bli så tagen, säger Jörgen.

Ett 50-tal släktingar och vänner närvarade under vigseln som hölls av vigselförättaren Susan Tronsson. Förutom vigselakten framförde Felicia Thun en vacker tolkning av den svenska gruppen Kents ”Utan dina andetag”, en låt som också sjöngs på festföreställningen före kronprinsessesan Victorias och prins Daniels bröllop.

Efter vigseln bjöds det på en trerättersmiddag i Ockelbo kyrkas församlingshus. Sedan, på natten, bar det iväg på smekmånad i Thailand och Malaysia.

De närmaste dygnen kommer att bli hektiska för det nygifta paret. Eftersom de flyger på natten efter bröllopet och flygningen tar sin stund så är det först i morgon eftermiddag de får tillfälle att lägga sig ner och pusta ut i en säng.

– Jag trodde aldrig jag skulle bli gift. Vi har ju båda haft förhållanden tidigare, men det har aldrig passat så bra förut som det gör nu, sa Marie.

Mer läsning

Annons