Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska pärlor på kunglig bröllopsdag

/
  • – Det är mysigt och trevligt att spela i en kyrka, men det är svårare att höra varandra. Man får spela på ett annat sätt eftersom akustiken är annorlunda och efterklangen blir längre. Vissa toner får man spela kortare, andra lite svagare, säger cellisten Katarina Lysell.
  • Berit och Per Lamander gick på konserten för två år sedan tillsammans med sina barn och barnbarn. I går hoppades de på en likvärdig upplevelse.
  • – Vi älskar klassisk musik och musik överhuvud taget, säger Maja Ahlberg som gick till Ockelbo kyrka med systern Lisa.
  • Ockelboborna Louise och Zoltan Horvath firade sin förlovningsdag med konserten.– Vi har abonnemangsbiljett och är vana vid att åka in till Gävle varje gång. Nu räckte det med en promenad på några hundra meter.

Johan Larsson dirigerade på hemmaplan när symfoniorkestern bjöd på klassiska pärlor i Ockel­bo kyrka i går.

Annons

För två år sedan var kyrkan fylld till bristningsgränsen när Gävles symfoniorkester spelade för att fira det kungliga bröllopet. Då avslutades konserten med Mendelssohns bröllopsmarsch – samma stycke som inledde gårdagens konsert.

Kyrkan var inte lika välfylld som sist, men omkring 200 löste biljett för att lyssna när Ockelbosonen Johan Larsson såg till att skapa en mäktig atmosfär i den stora kyrkan.

– Framför er har ni 50 mästare på sitt instrument, de har lika lång och svår utbildning som en hjärnkirurg. Då är det inte så konstigt att det låter så här bra, säger Johan Larsson efter bröllopsmarschen.

Under den timme som konserten pågick bjöds publiken på flera klassiska pärlor, bland annat av Händel och Beethoven. Två visor rymdes också i programmet, en av dem var Mats Paulssons ”Visa vid vindens ängar”.

Mer läsning

Annons