Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet vill lyfta Ockelbos skolor

/

”Nya skolorganisationen.”

Så svarar Magnus Jonsson, S, på frågan vad som toppar agendan i höst.

Annons

Socialdemokraterna i Ockelbo avvek från trenden och gjorde ett succéval i fjol. Partiet var bara en hårsmån från att få egen majoritet i fullmäktige.

Men nu känns väl höstsejouren avslagen och trist jämfört med förra årets hektiska och intensiva valarbete.

Eller hur, Magnus Jonsson, S, kommunalråd i Ockelbo?

– Nej, inte alls. Det handlar om två olika saker. Vid en valrörelse är det partiet som är arbetsgivare. Nu sker uppdraget för kommunen och i syfte att uppfylla vårt manifest.

När han får frågan om höstens mest relevanta fråga säger han att det är gott och blandat som gäller. Men väljer sedan att lyfta upp den framtida skolorganisationen som allra högst stående på agendan.

– Vi har tagit in en utredare utifrån och i höst sätter vi igång att ta fram en framtida skolorganisation som ska förbättra kommunens skolor.

Under hösten ska även nya ägardirektiv, utefter den nya lagstiftningen, tas fram för det kommunala bostadsbolaget Ockelbogårdar.

Han ser fram emot budgetprocessen i september, men säger sig inte ha några större förhoppningar om de kommunala anslagen då det ekonomiska läget tycks så spänt.

På Vibacka flyttar korttidsboendet Smultrongården in och där ska också finnas ett dagcenter i framtiden. Även nya lägenheter har gjorts i ordning i det gamla äldreboendet.

– De är främst för äldre och är en form av trygghetsboende. Inte ett särskilt boende med andra ord, säger Magnus Jonsson.

Vad kommer den största förbättringen att vara om ett år?

– En ny skolorganisation som ger bättre skolresultat.

Mer läsning

Annons