Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturstationen räddas?

OCKELBO Kulturstationen i Ockelbo är starkt hotad då kommunen inte har pengar till full bemanning. Nu finns dock en möjlighet att Ockelbo församling skjuter till pengar.

Annons
- Både kyrkorådets ordförande och jag är positiva, men frågan ska avgöras av kyrkorådet i morgon kväll, säger kyrkoherde Stefan Nilsson.
Kulturstationen i Ockelbo är den enda öppna allmänna ungdomsgården i Ockelbo. Här kan högstadieungdomar fika, se på tv i en minibio eller spela biljard, bordtennis och tv-spel.

Kulturstationen har öppet tre kvällar i veckan och på vanliga vardagar kommer i snitt 30 ungdomar. På fredagarna ligger besöksantalet uppemot hundra.
Några fredagskvällar varje termin ordnas också disko.
Utbildnings- och kulturnämnden i Ockelbo har avsatt 180 000 kronor för nästa år. Det räcker inte till den bemanning som krävs för nuvarande öppethållande om inte ideella rycker in.
För att rädda verksamheten har nämnden därför vänt sig till församlingen med en begäran om ekonomiskt stöd. Ett stöd som motsvarar en halv tjänst och skulle klara verksamheten i nuvarande omfattning.

Kyrkorådet ska behandla stödet i morgon kväll, onsdag, men kyrkoherde Stefan Nilson är positiv och vill ge stöd till Kulturstationen.
- Jag tycker det här är en så viktig verksamhet då det är den enda allmänna offentliga samlingsplatsen för ungdomar som inte är föreningsaktiva, säger han.
Han tycker att kyrkan som samhällsaktör bör hjälpa till i sådana här fall om det är möjligt.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons