Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo vill inte sko sig på den kungliga förlovningen

”Gör som Victoria, kom hit och ladda batterierna”.
Möjligheterna för Ockelbo att sko sig på den kungliga förlovningen är nästan obegränsade. Men kommunen har sin ståndpunkt klar:
– Vi kommer inte att profitera på deras kärlek, säger kommunchefen Lars Sjödin.

Annons

Uppståndelsen runt förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och Ockelbosonen Daniel Westling har varit och är enorm. Redan i går hade pr-konsulter hört av sig till kommunledningen med förslag på hur läget ytterligare kan vändas till ortens fördel.

– ”Flytta till Ockelbo, föd en prins”, var det någon som sa, haha! Men vi säger nej till allt sådant där. Det skulle kännas ovärdigt att utnyttja situationen, säger Lars Sjödin.

Kommunens inställning är istället att Ockelbo ska vara en fristad för det kungliga paret.

– Vi vill fortfarande att de ska känna sig välkomna hit och kunna koppla av när de är här. Om vi börjar exploatera deras namn på affischer slår det nog bara tillbaka mot oss själva, säger han.

Han utesluter däremot inte möjligheten att få hjälp av paret vid exempelvis invigningsceremonier.

– Kanske skickar vi en förfrågan till hovet om det är något som ligger i linje med Daniels och Victorias intressen, säger han.

Lars Sjödin anser i övrigt att den marknadsföring som kommunen redan får genom all medierapportering är fullt tillräcklig. Under större delen av gårdagen låg exempelvis en bild av Ockelbos tågstation ute på förstasidan på Dagens Nyheters webbplats. En annons av motsvarande storlek kostar tiotusentals kronor.

– När Ockelbo var med i tv-programmet ”Matakuten” på bästa sändningstid sa någon att det var värt 15-20 miljoner kronor. Marknadsföringsvärdet av det här går knappt att mäta i pengar, säger Lars Sjödin.

Mer läsning

Annons